Avcılık tüm Türkiye’de Yasaklandı! 2023

Avcılık tüm Türkiye’de Yasaklandı! Tarım ve Orman Bakanlığı, Kara Avcılığı Kanunu 5 ve 12’nci maddesi kapsamında... 

2022-2023 Avlanma Pulları Kulübümüze gelmiştir

2022-2023 Av sezonu Ülkemize hayırlı uğurlu kazasız bir sezon olsun. 280 Pul + Aidat 1 TL + Vergi 497 TL Üyelerimiz... 

2022-2023 Mak Kararları

Bu konuda gelen yazıyı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tüm üyelerimizin dikkatine… (adsbygoogle = window.adsbygoogle... 

2021-2022 Av sezonu avlanma pullarımız gelmiştir.

Değerli dernek üyelerimiz 2021-2022 Av Sezonu 21 Ağustos 2021 Ctesi günü üveyik-bıldırcın ve yaban domuzu avı ile... 

Olağan Genel Kurul Toplantısı Duyurusu

Derneğimizin olağan genel kurul toplantısı duyurusu…  Derneğimizin olağan genel kurulu 24.07.2021 günü... 

16.577 views

Avlanma Süreleri, Limitleri ile Yasaklanan Sahalar

Kategori : Avcılık Mavzuatları, Genel - Etiketler : - Tarih : 20 Haziran 2012

 Yaban hayvanlarının biyolojik gelişimlerindeki iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar dikkate alınarak, EK LİSTE-III’de belirtilen ve avlanmasına MAK’ca izin verilen kuşlar ve memelilerin avlanma süreleri, avlanma bölgelerine göre Tablo-1’de; avlanma bölgeleri içerisinde kalan iller ise Tablo-2’de gösterilmiştir.

Tablo-1: Avlanma bölgelerine ve av hayvanı gruplarına göre avlanma süreleri, avlanmanın başlangıç ve bitiş tarihleri.

KUŞLAR İÇİN AVLANMA SÜRELERİ

AVLANMA BÖLGESİ

 

I. Grup Kuşlar

Bıldırcın ve üveyik avı Avlanma Süreleri, Limitleri ile Yasaklanan Sahalar, Türler ve Avlanma Günleri

II. Grup Kuşlar

      Kum kekliği, kınalı keklik, çil keklik ve kaya keklik avı

Çil keklik avı sadece Erzurum, Erzincan, Yozgat,  Kars,  Sivas,  Tunceli, Bingöl, Ağrı, Van, Iğdır, Ardahan, Elazığ, Muş, Bayburt, Gümüşhane, Tokat, Çankırı ve Bitlis illerinde yapılacaktır.

 

 

 

Başlangıcı

Bitişi

Başlangıcı

Bitişi

Ege

18.08.2012

27.01.2013

13.10.2012

27.01.2013

D. Akdeniz

25.08.2012

25.11.2012

13.10.2012

27.01.2013

B. Akdeniz

18.08.2012

25.11.2012

13.10.2012

27.01.2013

Marmara

18.08.2012

25.11.2012

13.10.2012

27.01.2013

İç Anadolu

25.08.2012

25.11.2012

20.10.2012

27.01.2013

Doğu Anadolu

25.08.2012

25.11.2012

27.10.2012

27.01.2013

G.D. Anadolu

25.08.2012

25.11.2012

20.10.2012

27.01.2013

D.Karadeniz

18.08.2012

25.11.2012

20.10.2012

27.01.2013

B.Karadeniz

18.08.2012

25.11.2012

13.10.2012

27.01.2013

 

AVLANMA

BÖLGESİ

III. grup Kuşlar

Kaya güvercini, tahtalı, sakarmeke, sakarca kazı, yaban ördekleri (yeşilbaş, bozördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk ördek, karabaş patka, elmabaş patka, kara ördek, çıkrıkçın, altıngöz, karatavuk, çulluk ve su çulluğu (bekasin) avı

 

 

 

IV. grup Kuşlar

Alakarga, küçük karga, ekinkargası, kara leşkargası, leşkargası, saksağan avı

 

Başlangıcı

Bitişi

Başlangıcı

Bitişi

Ege

13.10.2012

24.02.2013

18.08.2012

24.02.2013

D. Akdeniz

13.10.2012

24.02.2013

25.08.2012

24.02.2013

B. Akdeniz

13.10.2012

24.02.2013

18.08.2012

24.02.2013

Marmara

13.10.2012

24.02.2013

18.08.2012

24.02.2013

İç Anadolu

20.10.2012

24.02.2013

25.08.2012

24.02.2013

D. Anadolu

27.10.2012

24.02.2013

25.08.2012

24.02.2013

G.D. Anadolu

20.10.2012

24.02.2013

25.08.2012

24.02.2013

D.Karadeniz

20.10.2012

24.02.2013

18.08.2012

24.02.2013

B.Karadeniz

13.10.2012

24.02.2013

18.08.2012

24.02.2013

MEMELİLER İÇİN AVLANMA SÜRELERİ

AVLANMA BÖLGESİ

I. grup Memeliler

Yaban tavşanı, adatavşanı, tilki, kaya sansarı, ağaç sansarı avı

II. grup Memeliler

Yaban domuzu ve çakal avı

Başlangıcı

Bitişi

Başlangıcı

Bitişi

Ege

13.10.2012

27.01.2013

18.08. 2012

24.02.2013

D. Akdeniz

13.10.2012

27.01.2013

25.08. 2012

24.02.2013

B. Akdeniz

13.10.2012

27.01.2013

18.08.2012

24.02.2013

Marmara

13.10.2012

27.01.2013

18.08. 2012

24.02.2013

İç Anadolu

20.10.2012

27.01.2013

25.08.2012

24.02.2013

D.Anadolu

27.10.2012

27.01.2013

25.08.2012

24.02.2013

G.D.Anadolu

20.10.2012

27.01.2013

25.08.2012

24.02.2013

D.Karadeniz

20.10.2012

27.01.2013

18.08. 2012

24.02.2013

B. Karadeniz

13.10.2012

27.01.2013

18.08.2012

24.02.2013

 (2) Tablo-1’de belirtilen avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller hariç) avlanmak serbesttir. Ancak yaban domuzu avı bu avlanma günlerine ek olarak salı günü de yapılabilecektir.

(3) 1. maddenin (gg) bendinde tanımlanan avlanma zamanı dışında avlanma süreleri ve günlerinde de olsa avlanılamaz.

(4) Avlanma; örnek ve özel avlaklarda yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, devlet ve genel avlaklarda ise MAK kararı ve yıllık avlanma kotaları çerçevesinde yapılır. Özel avlaklarda Bakanlıkça avlanmasına izin verilen türlerin haricindekilerin avlanması yasaktır.

(5) Atmaca yakalamak amacıyla, atmacacılık sertifikası sahibi avcılar şehir serçesi ve kızılsırtlı örümcek kuşunu tekrar doğaya canlı olarak bırakmak koşuluyla 03.08.2012-18.10.2012 tarihleri arasında avlanma günleri ve zamanında yakalayabilir.

Atmacacılık Sertifikası Sahibi Avcılar 31 Ağustos 2012-15 Kasım 2012 tarihleri arasında her gün atmaca yakalayabilirler. Ancak atmacayla avlanılması durumunda MAK’la belirlenen ava açık/kapalı sahalar, avlanma günleri, avlanma zamanı, avlanılmasına izin verilen türler ve limitler esas alınacaktır.

Avlanma Limitleri

(1) Avcı başına bir av günü için, türlere göre avlanma limiti aşağıdaki Tablo-4’te gösterilmiştir.

Tablo-4: Avlanma limitleri

KUŞLAR

Avlanma

Limiti

Bıldırcın

10

Üveyik

8

Karatavuk

3

Güvercin (kaya güvercini)

6

Çulluk

4

Saksağan

15

Tahtalı, sakarmeke, sakarca kazı

3’er

Alakarga, Suçulluğu (bekasin)

1’er

Kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği,

Toplam 2

Çil keklik; bu av dönemi Erzurum, Erzincan, Yozgat,  Kars,  Sivas,  Tunceli, Bingöl, Ağrı, Van, Iğdır, Ardahan, Elazığ, Muş, Bayburt, Gümüşhane, Tokat, Çankırı ve Bitlis illerinde avlanacaktır.

2

Yeşilbaş, bozördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, karabaş patka, elmabaş patka, çıkrıkçın, kara ördek ve altıngöz (Toplam avlanma limiti içinde kara ördek, karabaş pakta ve altıngöz kılkuyruk sayısı 1’den fazla olamaz)

Toplam 6

Küçük karga, ekinkargası, kara leşkargası ve leşkargası

Toplam 15

Şehir serçesi ve Kızılsırtlı Örümcek Kuşu (Atmaca yakalamak amacıyla, Atmacacılık sertifikası sahibi kişiler tekrar doğaya canlı olarak bırakmak kaydıyla yakalayabilir.) Yılda Toplam 6
MEMELİLER
Yaban tavşanı

1

Adatavşanı, sansar (kayasansarı, ağaçsansarı toplam 2), yaban domuzu (bek ve yürüyüş avında avcı başına)

2’şer

Yaban domuzu (sürek avında avcı başına)(sürekçiler av yapamaz)

2

Çakal

1

Tilki

2

(2) Bir av gününde Tablo-4’te belirtilen avlanma limitlerinden fazla av hayvanının avlanması yasaktır.

(3) Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamaz.

Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün olan sadece cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatillerde (idari tatiller hariç), av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler.

(4) İlan edilmiş genel ve devlet avlaklarında ildeki şube müdürlüğü tarafından belirlenen kotalar MAK tarafından onaylanır. Bu avlaklarda 2. maddede belirtilen avlanma süreleri içinde her gün, 4. maddenin 1. fıkrasında belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde avlağın bulunduğu ildeki şube müdürlüğünden alınan “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” doğrultusunda avlanılır.

Genel ve devlet avlağında türe ait kota bitince o türün o avlakta avlanması yasaktır. Avlattırılan tüm türlere ait kotalar bittiğinde ise 2. madde de belirtilen avlanma sürelerine uyulmasına gerek kalmadan o avlak ava kapatılacaktır. Ava kapatılması durumu, bölge müdürlüklerinin Web sayfasında yayınlanacaktır. Bu avlaklarda; avlanma izin kartı haricinde ildeki şube müdürlüğünden “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” almadan avlanmak yasaktır.

(5) İlan edilen genel ve devlet avlakları MAK kararında; avlaklara ait kotalar ise www.milliparklar.gov.tr ve Bölge Müdürlükleri Web sayfasında yayınlanacaktır.   Dökümanın tamamı için tıklayınız

Tufan DOKUCU

Tarsus Avcılar Kulübü Bşk….

Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :